×
19 augustus 2020 // Vastgoedstyling

Met succes je woning verkopen in deze 2de lockdown met 5 handige tips en 2 bonus-tips

Ondanks deze bizarre tijden blijven mensen zoeken naar hun droomwoning of appartement. Er is geen ‘aan/af’-knop als het gaat over dromen, alleen een extra drempel. En het is nét de manier waarop je ze over die drempel kunt trekken, dat het verschil zal maken. Benieuwd naar deze gratis waardevolle tips?

Tip 1: Hou de aandacht vast van de zoekers, ook online, ook op afstand


Ook al zijn de plaatsbezoeken beperkter of moeilijker toegankelijk. De zoektocht wordt verder gezet online. Potentiële kopers blijven nog altijd actief zoeken naar hun droomhuis of appartement. Hierbij baseren ze zich op het zichtbaar fotomateriaal van je pand. 

Tip 2 : Alles start bij de eerste indruk


Zijn je foto’s uitnodigend genoeg? Krijgt men goesting om je pand te bezoeken?

Kandidaat-kopers of huurders beslissen binnen de 90 seconden of ze interesse hebben. Ze beseffen het zelf niet altijd, maar de eerste indruk is cruciaal! Daarom belangrijk om duidelijke, aantrekkelijke foto’s op het internet te plaatsen.

Zorg voor het juiste lichtinval en neem de foto’s zeker overdag.

vastgoedstyling gezinswoning gistel.jpg

Tip 3 : Je bemeubeld pand de juiste uitstraling geven


Met de recente aanpassingen tijdens deze lockdown voor de plaats bezichtigingen kunnen geïnteresseerden je huis bezoeken, weliswaar op voorwaarde dat er niemand anders bij is. Ideale manier om je huis mooi op te ruimen en alles in de kasten te leggen (en eventueel op slot). Vermijd drukke motieven of overvolle kamers. Op die manier komt het overzichtelijker over en kunnen ze tijdens hun bezoek genieten van de grootte van de leefruimtes in je pand. En vergeet zeker ook je tuin niet!

Tip 4 : Geef meer ruimtelijk inzicht in je leegstaand pand


Maar liefst 77% van je bezoekers kan zich in een kaal pand moeilijk een thuis voorstellen.

Met weinig ruimtelijk inzicht, beperkte fantasie en een ontoereikend voorstellingsvermogen. Help hen dus.

Een bezoek in een aangeklede woning of een smaakvol appartement. Niet in, een ‘huis’, wel in hun mogelijke ‘thuis’.

Vastgoedstyling geef meer ruimtelijk zicht in je leegstaand pand.jpg

Tip 5 : Heet je gasten welkom met een aangename geur


Wist je dat met een goede geur, je verkoop of verhuur stimuleert? Dit heet geurmarketing. Dit is niet om nare geuren te verdrijven. Maar tijdens het bezoek met een aangename koffiegeur of bekoorlijke aroma van de geurkaarsen, zijn mensen geneigd om langer te willen blijven. Op die manier laat je de ruimtes ook tot leven komen.

Bonus-tip 1 : Geef elke ruimte 1 functie


Het komt veel voor dat een kamer ingericht wordt als bijvoorbeeld zowel logeerkamer én sportruimte. Wil je een duidelijke en rustige indruk geven, dan is het beter om slechts één functie te geven aan die kamer. Want na de rondleiding keren de bezoekers huiswaarts met een duidelijker overzicht van je woning en houden ze het beeld langer vast.  Zo geef je ze de mogelijkheid om te plannen voor het inrichten.

Bonus-tip 2 : Voorzie een bureelruimte, zeker nu in deze coronatijden


Het thuiswerken is nu meer dan ooit van toepassing. Mensen zijn daarom nu ook op zoek naar, naast hun toekomstige thuis, de mogelijkheden van hun thuiswerkplekje. Heb je meerdere ‘slaap’kamers. Richt dan zeker 1 kamer in als een mooi volwaardige bureelruimte.

Je woning ook met succes verkopen of vehuren in deze moeilijke tijden? Vraag gratis advies of neem contact voor vrijblijvende kennismaking

© 2024 Affine. Webdesign by Puzzle