×
25 juli 2022 // Vastgoedstyling

Is je huis verkopen in de zomer een verstandige keuze? Jazeker, omwille van deze 5 voordelen

Velen twijfelen of het wel een goed idee is om je pand tijdens de zomer op de immomarkt te plaatsen. Tijdens het jaar door worden vele woningen op de markt gezet. Maar je thuis verkopen tijdens de zomermaanden brengt een paar voordelen met zich mee waar je misschien nog niet aan gedacht had. Twijfel je of je moet wachten tot na de zomer om je woning te verkopen? Affine vertelt je graag waarom dat niet nodig is.

Je trekt meer en waardevollere bezoekers aan


Bij sommige mensen leeft het idee dat je woning in de zomer verkopen geen goed idee is. Geïnteresseerde kopers zouden in de zomer enkel aan vakantie denken en kandidaat-kopers die op reis zijn in het buitenland zouden je zoekertje missen. Maar dat is eigenlijk niet het geval. Wie van plan is om een woning te kopen, blijft ook in de zomer zoeken op de immomarkt.

Meer zelfs, in de zomer kunnen er meer bezoekers over de vloer komen, want de dagen zijn alleen warmer en zonniger. En doordat de dagen langer zijn, is er meer tijd voor verkopers om kandidaat-kopers te ontvangen. 

vastgoedstyling voordeel 1 je trekt meer en betere bezoekers aan.jpg

Je hebt minder concurrentie


De algemene onterechte veronderstelling is dat je je pand beter niet in de zomer kan verkopen. Veel verkopers gaan er vanuit dat kopers op vakantie zijn en wachten hierdoor met het in de verkoop zetten van hun woning. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua aanbod op de immomarkt en je woning eerder opvalt. 

De vakantieperiode is daarom zonder twijfel een van de beste momenten om je huis te koop te zetten.

Je foto's zien er beter uit


Alles is mooier met een zonnetje erbij, een helderblauwe lucht en dus veel lichtinval. Het zijn de ideale omstandigheden voor uitstekende foto’s van je woning. Ook de omgeving is aantrekkelijk als alles vol in bloei staat. Jij kan je pand optimaal presenteren op de foto’s.

vastgoedstyling voordeel 4 je foto's zien er beter uit.jpeg

Je verkoopt een veilig thuisgevoel


Wie zijn woning verkoopt in de zomer, kan uitstekend inspelen op het gevoel van de kandidaat-kopers, want tijdens de zomer zijn ze meer ontspannen en een stuk vrolijker. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op jou als verkoper én op je potentiële kopers.

Zorg voor frisse kleuren, een boeket bloemen en laat zoveel licht binnen als mogelijk. Een lichtrijke en netjes opgeruimde woning ziet er ook veel ruimer uit dan een donkere, volgepropte woning. Extra puntjes bij geïnteresseerde kopers!

Je kan uitblinken met je tuin of terras


Je pand verkopen met tuin of terras? Dan is verkopen in de zomer een uitstekend idee. Alles staat mooi in het groen en bomen kunnen een verfrissende schaduw geven met de geurende bloemen erbij. Op het terras of het balkon zien kandidaat-kopers zich zonder twijfel al zeker zichzelf relaxen.  

Zorg daarom zeker voor dat het gras recent gemaaid is, haal verwelkte bloemen weg en zorg ervoor dat er geen onkruid te bespeuren is.

Extra tip: nodig je kopers pas na de rondleiding uit in de tuin en verras ze met  een verfrissend drankje. 

vastgoedstyling voordeel 5 je kan uitblinken met je tuin.jpeg

Kortom, veel troeven om niet te twijfelen en eerder te overwegen om je pand wel in de zomerperiode te verkopen! Op zoek naar extra hulp om een juiste warme sfeer te creëren? Stuur je vrijblijvende aanvraag door en we helpen je verde

© 2024 Affine. Webdesign by Puzzle