×
28 september 2021 // Vastgoedstyling

Je huis snel verkopen? Vermijd alvast deze 3 valkuilen

Een woning verkopen? Elke verkoper droomt dat het pand veel bezoekers aantrekt en bijgevolg vlot gebeurt. Maar soms kan het ook tegenvallen. En dit kan door onderliggende redenen. In deze blog som ik alvast de meest voorkomende op en die gemakkelijk te vermijden zijn.

Valkuil 1: Aan een verkeerde prijs verkopen


Vaak wordt de vraagprijs overschat. Elke verkoper tracht zoveel mogelijk uit de woning te krijgen. Hoe goed het ook onderhouden is, het is van belang dat de marktwaarde gerespecteerd wordt. Bij een te hoge prijs zal de woning langer te koop staan. Waarom? Mensen kunnen nu online via zoekertjes gemakkelijk vergelijken en zijn beter geïnformeerd. Een realistische prijs zal vlugger een verkoopovereenkomst binnen halen. 

Valkuil 2: Een kille, lege woning tonen


Genoeg redenen om te denken dat een huis leeg verkopen beter is dan een bemeubeld, want het gaat om het verkopen van vierkante meters. Maar wist je dat 85% een lege ruimte kleiner inschat? Is het niet te smal? Kunnen we hier wel een gezellige salon plaatsen? Daar gaat dan je mogelijke kans op een bieding. Daarnaast mist een lege woning ook een thuis-beleving en warmte. Aan de andere kant, sfeer verkoopt en ondertussen zien ze duidelijk de mogelijkheden en nemen de twijfels weg. 

vastgoedstyling valkuil 2 een kille lege woning tonen.jpeg

Valkuil 3: Onduidelijke foto's gebruiken


Snel willen verkopen, snel foto's nemen. Slecht idee. Het is juist van die foto's dat het afhangt dat iemand zich aangetrokken voelt tot je pand. Tijdens de online zoektocht moet die eerste klik er onmiddellijk zijn opdat ze een bezoekmoment willen aanvragen. Dit kan enkel met mooie, duidelijke foto's. Foto's die aanspreken en de goesting geven om het pand nog beter te zien, te bezoeken en uiteindelijk aan te kopen. Neem daarom de tijd om de juiste foto's te kunnen maken, liefst overdag.  

© 2024 Affine. Webdesign by Puzzle