×
15 juli 2020 // Frequent Gelezen

Het verschil tussen vastgoedstylist en interieurstylist

Hoewel een vastgoedstylist, soms ook wel verkoopstylist genoemd, en een interieurstylist vaak over dezelfde kennis beschikken, heeft het beroep een volledig andere invulling. Het verschil is niet altijd duidelijk, omdat veel vastgoedstylisten ook interieurvormgeving aanbieden en omgekeerd. Ook Affine biedt beiden aan, maar is voornamelijk gespecialiseerd in vastgoedstyling. Want ja, verkoopstyling is zeker en vast een expertise. Niet elke interieurvormgever kan aan vastgoestyling doen, omdat de insteek volledig anders is. In deze blog leggen we het verschil tussen beiden uit.

Pure marketing versus een aangename leefomgeving


Vastgoedstyling is eigenlijk pure marketing. Een pand wordt ingericht of aangekleed om het potentieel van de ruimtes aan te tonen en om de troeven in de verf te zetten. De persoonlijke smaak van de huidige eigenaars doet er dus weinig toe. Kortom, het doel is eenduidig: zo snel mogelijk verkopen voor zoveel mogelijk meerwaarde.

Een interieurvormgever daarentegen focust op het creëren van een aangename leefomgeving en zal hierbij rekening houden met de voorkeuren van de bewoners.

 

Duur van de styling


Het spreekt voor zich dat interieurvormgeving een investering is op lange termijn. De bewoners van de woning of het appartement investeren een som geld om van hun huis nog meer een thuis te maken. Bij vastgoedstyling daarentegen is het de bedoeling om zo snel mogelijk het pand verkocht te krijgen. De styling blijft dus slechts aanwezig zolang het pand te koop of te huur staat. Als je weet dat veel panden ingericht worden met kartonnen meubels om sneller verkocht te raken, dan is het ook logisch dat deze meubels na de verkoop weer verdwijnen. 

Bewust budget


Terwijl we de kosten voor vastgoedstyling zoveel mogelijk proberen te beperken, hebben eigenaars vaak veel geld over voor hun interieurvormgeving. Logisch ook, want bij vastgoedstyling willen we het pand zo snel mogelijk van de hand krijgen en hierbij zoveel mogelijk extra kosten besparen. Een woning verkoopklaar maken voor een bescheiden budget is vaak een uitdaging, maar daarom zeker niet onmogelijk. 

Interieurvormgeving is een investering in je vastgoed. Het is dan ook vanzelfsprekend dat eigenaars hier vaak meer budget voor willen vrijmaken.

vastgoedstyling bewust budget.jpg

Depersonaliseren versus personaliseren


Je hoort interieurvormgevers vaak zeggen dat ze van je huis een echte thuis zullen maken. Bij vastgoedstyling is dat net het omgekeerde : we maken van je thuis een huis. Persoonlijke items worden weggehaald en de ruimte wordt zoveel mogelijk gedepersonaliseerd. Zo kunnen potentiële kopers of huurders de ruimte voor zichzelf invullen, zonder beïnvloed te worden door persoonlijke spullen. Het is immers bijzonder moeilijk voor bezoekers om foto's, kunstwerken of bijvoorbeeld speelgoed weg te denken en in hun hoofd te vervangen door hun eigen spullen.

Vastgoedstyling of interieurstyling nodig?


Affine is gespecialiseerd in vastgoedstyling en helpt je om je pand sneller en met een grotere meerwaarde te verkopen. Ondertussen verdiepte Martine zich ook in interieurvormgeving en weet ze van uw huis een warme, persoonlijke thuis te maken. voor zowel vastgoedstyling als interieurvormgeving kan je dus bij Affine terecht. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

© 2024 Affine. Webdesign by Puzzle