×
4 oktober 2023 // Vastgoedstyling, Frequent Gelezen

Is het interessant om je woning te verkopen in de donkere maanden?

Je denkt dat je pand verkopen tijdens de donkere maanden een nefast gevolg heeft op het verkoopproces? Ik geef je 7 strategieën hoe je dit slim kan aanpakken zodat je dit niet hoeft uit te stellen.

Terwijl de dagen korter worden en de winterse kou zich aandient, lijkt het misschien niet het ideale moment om je huis op de markt te brengen. Maar wist je dat de donkere maanden juist kansen bieden om je woning op een slimme en aantrekkelijke manier te verkopen? In deze blog deel ik 7 strategieën om een warme en gastvrije sfeer te creëren, professionele marketingtechnieken te benutten en de juiste prijsstrategie toe te passen, zodat je huis zelfs in de wintermaanden in het oog springt bij potentiële kopers.

Strategie 1 Verlichting en decor

Maak gebruik van sfeervolle verlichting, kaarsen en decoratieve elementen om je huis uitnodigend en gezellig te maken. Verlicht de belangrijkste kamers met warme en zachte verlichting om een gastvrije sfeer te creëren.

homestaging nieuwbouw appartement met huur echte meubels.jpg

Strategie 2 Gebruik geur

Overweeg om aangename seizoensgebonden geuren, zoals kaneel, vanille of dennen, te verspreiden. Geurkaarsen, luchtverfrissers of verse bloemstukken kunnen de zintuigen van potentiële kopers aanspreken.

Strategie 3 Professionele fotografie en video

Omdat er minder daglicht is in de donkere maanden, is het aangeraden om je pand tijdens de helderste uren van de dag te fotograferen. Zorg daarbij ervoor dat alle gordijnen en rolluiken open zijn om het natuurlijk licht zoveel mogelijk binnen te laten stromen.

Strategie 4 Virtuele rondleidingen 

Overweeg het aanbieden van virtuele rondleidingen met behulp van 360-graden foto's of video's. Dit stelt potentiële kopers in staat om je huis vanuit het comfort van hun eigen huis te verkennen, ongeacht het tijdstip of het weer. Zo krijgen ze al een klik met je pand en wordt de interesse vergroot om een bezoek aan te vragen

Strategie 5 Competitieve prijsstelling

Omdat het aantal kopers in de winter vaak lager is dan in andere seizoenen, is het belangrijk om je huis scherp te prijzen. Zorg ervoor dat de prijs concurrerend is en aantrekkelijk voor potentiële kopers. Zo wordt de kans op prijsverlaging verkleind.

Strategie 6 Effectieve marketing strategie

Maak gebruik van online marketingplatforms en sociale media om je huis onder de aandacht te brengen. Gebruik aantrekkelijke foto's en goed geschreven beschrijvingen om de unieke kenmerken van je huis te benadrukken.

Strategie 7 Flexibele bezichtigingen

Bied potentiële kopers flexibele bezichtigingstijden aan, ook tijdens de weekenden, om tegemoet te komen aan hun drukke schema's en de korte daglichturen. Het ideaal blijft nog altijd overdag, want het voelt minder kil als het buiten niet donker is.

 

Vond je dit interessante informatie en kan je dit vooruithelpen? Daarom geef ik je deze tips

Wil je ook slimmer je pand op de immomarkt zetten door je pand te doen uitspringen tussen de andere? Neem vrijblijvend contact met me of stuur gerust een mail naar martine@affine.be 😊

homestaging echte meubels affine appartement gent.jpg
© 2024 Affine. Webdesign by Puzzle