×
13 maart 2020 // Vastgoedstyling

5 redenen waarom je je woning niet verkocht krijgt

Uw huis of appartement staat te koop of te huur. U bent klaar voor de stormloop van geïnteresseerden, maar het valt toch minder goed mee dan u eerst had gedacht. Time is echter money, zeker in de vastgoedwereld. Hier volgen alvast vijf mogelijke redenen waarom u uw woning misschien niet verkocht krijgt.

Reden 1: u zet te weinig in op vastgoedpromotie


Of u nu met een immokantoor werkt of niet, het is belangrijk dat mensen wéten dat uw huis te koop of te huur staat. Een immomakelaar zal die marketing vaak op zich nemen, maar er zijn ook veel dingen die u zelf kunt doen. Zo zijn er platformen en websites zoals www.2dehands.bewww.immoweb.be en www.zimmo.be waarop u zelf uw zoekertje kunt plaatsen. Ook sociale media zoals Facebook, Instagram of Pinterest zijn geschikte kanalen om de wereld te laten weten dat uw huis te koop of te huur staat. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie deelt, zodat u daarna enkel de écht geïnteresseerden op bezoek krijgt. Mooie, professioneel ogende foto’s van uw interieur zijn daarbij essentieel, en dat brengt ons bij het volgende aandachtspunt.

Reden 2: u deelt te weinig of slecht beeldmateriaal


Potentiële kopers of huurders schuimen het internet af, op zoek naar de woning van hun dromen. Voldoende en vooral duidelijke foto’s van de panden zijn dan ook onmisbaar. U hebt immers slechts enkele seconden om een potentiële koper of huurder te overtuigen en weet dat zoekertjes met professionele foto’s meer dan twee keer zoveel bekeken worden!

Voor (36).jpg

Reden 3: de eerste indruk zit niet goed


Joepie, er komt een potentiële koper of huurder langs om uw pand te bekijken. Weet dat zij in slechts enkele luttele seconden een mening vormen over wat ze zien. Zorg er dus voor dat de eerste indruk goed zit zodra uw bezoeker uit zijn auto stapt. Wied het onkruid in de voortuin en op het terras, ruim het huis op en zorg dat het binnen fris ruikt.

Reden 4: uw huis voelt nog te persoonlijk aan


Het is de bedoeling dat potentiële kopers of huurders zich meteen thuis voelen als ze uw woning binnenstappen. Hoe meer persoonlijke spullen u laat rondslingeren en hoe meer persoonlijke foto’s er uitgestald staan, hoe moeilijker dat voor de bezoeker wordt. Berg foto’s, speelgoed en spullen van uw huisdier op, zodat de potentiële koper of huurder de ruimte voor zichzelf kan invullen en zijn fantasie de vrije loop kan laten. 

vastgoedstyling je huis snel verkopen vermijd deze valkuilen.jpg

Reden 5: de vraagprijs is te hoog


Vastgoed is best wat waard, maar blijf realistisch. Laat uw huis desnoods schatten of vergelijk met gelijkaardige panden online. Besef dat hoe meer u rekening houdt met bovenstaande aandachtspunten, hoe meer kans u hebt om uw (realistische) vraagprijs te krijgen.

Hebt u al eens aan vastgoedstyling gedacht? Voor leegstaande panden is dit zeker een aanrader, want zo kunnen potentiële kopers en huurders de ruimte beter inschatten en zullen ze zich sneller thuis voelen. Maar ook wanneer u nog in de woning woont en er al bezoekers langskomen, kunt u met vastgoedstyling veel bereiken. Een vastgoedstylist(e) zal u tips geven om uw woning op te ruimen, in te zetten op de troeven van het pand en vooral een neutrale inrichting te creëren. Cijfers tonen namelijk aan dat een mooi aangekleed pand vijf tot zeven keer sneller wordt verkocht en met een meerwaarde van tot wel 15%. De moeite waard, toch?

 

 

Staat uw woning al te lang te koop of te huur? Of verkoopt u uw pand binnenkort en wilt u vermijden dat het te lang op de vastgoedmarkt blijft? Neem dan vrijblijvend contact op met Affine. Martine geeft u graag praktische tips en indien gewenst, kan zij ook het uitvoerende aspect op zich nemen. Neem hier een kijkje om de verschillende formules te ontdekken.

© 2024 Affine. Webdesign by Puzzle