• 06 Mei
  • 2020

Waarom zou u uw pand aankleden met kartonnen meubels?

Potentiële kopers willen panden niet alleen bezichtigen, maar ook voelen en beleven. Zien zij zichzelf er wonen? Kunnen ze zich een beeld vormen van wat ze zelf met de ruimtes zouden doen? Het antwoord op deze vraag zal sneller ‘ja’ zijn in een aangeklede woning of ingericht appartement. Als uw pand leegstaat, dan is het misschien geen optie om echte meubels te huren om de ruimtes aan te kleden. Maar heeft u al eens gedacht aan kartonnen meubelen?

Help potentiële kopers om de mogelijkheden van het pand te zien


Door waarheidsgetrouwe kartonnen meubels in uw woning te plaatsen, kunnen bezoekers de ruimte beter inschatten qua grootte. Bovendien zien ze zo wat er allemaal mogelijk is. Vooral de slaapkamer en woonkamer kunt u maar beter inrichten. Een lege slaapkamer wordt bijvoorbeeld erg vaak te klein ingeschat. Mensen vragen zich af of er echt wel een bed en kast in kan, en of ze er dan ook nog goed langs kunnen. Met kartonnen meubels kunt u alvast tonen hoe groot de ruimte werkelijk is.

Gebreken worden minder snel opgemerkt


Hoe leger de ruimte, hoe meer een zwarte veeg op de muur, een barstje in de vloer of een loshangend stopcontact opvalt. En hoe meer potentiële kopers hier ook op zullen focussen en zullen proberen om de verkoopprijs te doen zakken. Door de ruimte aan te kleden, kan je dergelijke gebreken wat minder laten opvallen. Blijf uiteraard eerlijk. Als er ergens iets grondig mis is, dan kunt u dat maar beter zeggen. Uw potentiële kopers zullen dit als minder erg ervaren als ze dankzij de kartonnen meubelen de voordelen en troeven van het pand tegenover eventuele gebreken kunnen plaatsen en afwegen.

Kartonnen meubels hoeven er niet goedkoop uit te zien


Al meer dan eens zijn bezoekers op kartonnen meubels gaan zitten omdat ze er zo echt uitzien. Kartonnen meubelen hoeven dus helemaal niet goedkoop te lijken, integendeel! Er bestaan ondertussen heel wat mogelijkheden: u kunt kiezen voor bedrukte kartonnen meubels, zodat het lijkt alsof er echte keukenkasten staan, of u kunt een kartonnen bed of zetel aankleden met een echt donsdeken of stoffen hoes. Plaats er nog wat kussentjes bij et voilà, een tien op tien voor sfeer en gezelligheid…

Vergeet er wel geen bordje bij te zetten waarop staat dat ze niet op de meubels mogen gaan zitten!

Verkoop uw huis sneller en duurder


Een aangekleed pand wordt gevoelig sneller verkocht en vaak ook met een meerwaarde. Dankzij de kartonnen meubels voelen potentiële kopers zich immers sneller thuis, zijn ze milder voor kleine gebreken en zien ze het potentieel van het pand. Hierdoor zijn ze sneller overtuigd en zullen ze minder onderhandelen over de vraagprijs.

 

Uw huis sneller en met een meerwaarde verkopen? Vastgoedstyling met kartonnen meubels is één van de specialiteiten van Affine. Ontdek de formules hier of neem contact op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.