• 07 April
  • 2020

Met deze fototips verkoopt u uw huis sneller 

Uw huis of appartement staat online te koop of te huur. Als u weet dat potentiële kopers of huurders eerst naar de foto’s kijken en op basis daarvan beslissen of ze ook de beschrijving zullen lezen, dan hoeft het niet gezegd dat goede foto’s essentieel zijn om sneller te verkopen of verhuren.

 

Foto’s van vastgoed nemen is niet zo evident. Vanuit welk perspectief neemt u de foto, met welk licht en hoe zorgt u ervoor dat de foto niet te ‘vol’ staat? Affine geeft u graag enkele tips om mooie vastgoedfoto’s te nemen, zodat u meer bezoekers aantrekt én overtuigt.

1. Opruimen, opruimen, opruimen

Van een kamer vol rommel wordt niemand warm, zeker niet op foto. Ruim uw huis op zoals u dat zou doen wanneer u een eerste potentiële koper zou ontvangen. Zorg er ook voor dat de bedden zijn opgemaakt, dat het speelgoed is opgeruimd en dat het huis proper is. Neem daarna pas foto’s. 

2. Verkoop uw huis, niet uw thuis


Verwijder uw persoonlijke spullen, foto’s of opvallende kunstwerken wanneer u vastgoedfoto’s neemt. U verkoopt immers uw huis, niet uw thuis. Potentiële kopers of huurders moeten hun creativiteit kunnen aanspreken wanneer ze uw foto’s zien en voor zichzelf invullen hoe dit huis door hen zou worden ingericht en gedecoreerd. Een boeket bloemen, fruitmand of passende kussens in de zetel en mooie lampen zijn wel een aanrader om een huiselijk gevoel op te wekken.

3. Plan uw fotoshoot in


Prik een goed moment om vastgoedfoto’s te nemen. Doe het niet ’s avonds wanneer het buiten al donker is, maar zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. Door de fotoshoot ook bewust in te plannen, neemt u de tijd om heel veel foto’s te nemen van zowel volledige ruimtes als bepaalde details. Dat zal u helpen om daarna een mooie selectie te maken.

4. Neem liggende foto’s zonder flits


Op een liggende foto kunt u veel meer tonen dan een staand beeld en u creëert bovendien een gevoel van ruimte. Vermijd het gebruik van een flits, want dat komt amateuristisch over en is vaak ook gewoon niet mooi.

5. Zorg voor het goede perspectief

Zeker in kleine ruimtes is het vaak moeilijk om alles in beeld te brengen. Probeer altijd met uw rug naar de deur te staan en zorg ervoor dat er twee of drie muren op uw foto’s staan. Zo creëert u diepte en een ruimer gevoel.

Bonustip: gemiddeld worden er vijftien foto’s bij een zoekertje geplaatst, waaronder zowel foto’s van volledige kamers als enkele detailfoto’s. Zorg ervoor dat de mooiste, meest sprekende foto vooraan staat, want vaak is dit de omslagfoto voor het zoekertje. En tot slot, controleer of uw foto’s scherp zijn. Niets zo spijtig als wazige foto’s!


 

 

Hulp nodig om uw pand zo snel mogelijk te verkopen of te verhuren? Naast vastgoedstyling kunt u bij Affine ook terecht voor vastgoedfotografie. Neem vrijblijvend contact op om kennis te maken.