• 11 June
  • 2020

Een verzorgde tuin, een vlotte verkoop

U staat op het punt om uw woning te koop aan te bieden? Dan doet u er goed aan om uw tuin een flinke onderhoudsbeurt te geven. U bent nu thuis, tijd om uw tuin eens onder handen te nemen. 

Denk echter niet alleen aan de esthetiek, maar uw tuin moet ook praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn.  

Met deze actieplan én extra bonustip, zorgt uw tuin voor een vlottere verkoop :

 

De voortuin


Uw huis verkopen start bij uw oprit en voortuin. Poets de stenen, verwijder het mos tussen de voegen. Een voortuin die vol staat met ongeschoren struikjes of vuile bloempotten is niet ideaal. De haagjes scheren en de potten netjes schikken. Het gevoel zit al goed bij de geïnteresseerden.

Het gazon


Een mooi gemaaid gazon laat een verzorgde ervaring na. Wees gerust dat kandidaat-kopers naar uw gazon zullen kijken. Daarom op regelmatige tijd uw gazon een maaibeurt geven en uw gazon er fris uitzien. Als alles mooi staat, geeft dit een mooie meerwaarde aan uw pand en moeten er geen extra werken meer uitgevoerd worden na de verkoop.

Struiken en hagen


Geef uw planten en struiken tijdig water bij droogte. Hagen mooi snoeien, het geeft allemaal een veel verzorgdere look. Overtollige planten kan u best wieden en verwaarloosde struiken vervangen door nieuwe jonge struikjes. En het onkruid? Is een doorn in het oog voor iedereen, ook voor uw kandidaat-kopers.

Het terras


Spuit het terras mooi. Niets is mooier dan een terras vrij van mos en aanslag. Een hogedrukreiniger maakt dit werk lichter. Met dit mooi resultaat krijgt de tuin een onmiddellijke frissere uitstraling. Gebruik uw terrasmeubels om een uitnodigende sfeer te geven. Fris ze even op. Hebt u een tuinlounge? Zet deze mooi neer. en vul deze lounge aan met de bijpassende kussen en mooie bloempotten of andere buitenaccessoires. Atlijd een leuk thuisgevoel tijdens de rondleiding.

 

Vijver of zwembad


Hebt u een vijver of zwembad? Onderhoud uw waterpartij zoals u altijd deed. Verwijder de bladeren uit de vijver.  Bij mooi weer, open even het rolluik van het zwembad zodat de kandidaat-kopers kunnen meegenieten. Vergeet vooral niet het water te zuiveren. Speel uw tuin als troef van bij het begin van de verkoop uit.

 

Nog deze bonustip : Speel uw tuin als troef van bij het begin van de verkoop uit en mee tuinfoto's.Meer en meer verschijnen tuinfoto’s in vastgoedadvertenties. Plaats ze als eerste beeld. Het maakt niet alleen uitnodigend voor de kandidaat-kopers, maar vanuit de tuin toont u een mooi zicht op de achtergevel.