• 19 August
  • 2020

Nieuwe keuken als een mooi interieur item?

Tegenwoordig maakt de keuken steeds meer deel uit van de leefruimte. in elk huis brengt men meer tijd door in de keuken. Je keuken veranderen of aanpassen, dan is het goed om na te denken over de plaatsing en de indeling.

In deze blog krijg je alvast gratis 7 musthaves mee voor je droomkeuken:

Musthave 1 : ideale keukenindeling


Hierbij moet je rekening houden met de afmetingen, de ruimte en de ergonomie. Een keuken moet er niet alleen op esthetisch vlak goed uit zien, maar ook het praktische aspect is belangrijk. Volgende indelingen per keukenvorm zijn mogelijk : I-vormige, L-vormige, U-vormige, parallelle keuken indeling, kookeiland,...

Musthave 2 : De keukendriehoek, ergonomisch en gebruiksvriendelijk


Deze gaan hand in hand. Naast een sociale ontmoetingsplaats, blijft de keuken toch vooral een werkplek. Dus vooral rekening houden met zo kort mogelijke afstanden tussen de verschillende onderdelen tijdens het koken, is belangrijk. Hoe beperkter, hoe efficiënter het koken wordt. De drie belangrijke plaatsen in je keuken zijn : 

  • de kookplaat
  • de spoelbak
  • de koelkast

Musthave 3 : Kwalitatief, hoogwaardig keukenwerkblad


Ben je een hobbykok, of toch meer iemand die graag de vrienden en familie uitnodigt om je kookkunsten te tonen? Dan is het belangrijk dat je je keukenwerkblad uit het juiste materiaal kiest dat best bij je past. 

 

Alles begint bij de juiste hoogte. Wist je dat je het werkblad kan laten aanpassen aan jouw hoogte? Zo vermijd je voorovergebogen groenten te snijden en vervelende rugpijn. Ideale diepte is 90 cm, zo heb je nog voldoende ruimte om alles voor te bereiden.

 

En uit welk materiaal? Naast het kleur is het ook belangrijk dat je werkblad hygiënisch, onderhoudsvriendelijk, hittebestendig en bestand tegen dagelijks gebruik is.

Musthave 4 : Spatwand


Met een spatwand tegen de muur vermijd je spatvlekken. Ga voor een wand uit een materiaal dat onderhoudsvriendelijk is. Denk maar aan een geschilderde spatwand met afwasbaar hoogglansverf of een spatwand in hetzelfde materiaal als je werkblad of in inox. Vooral kiezen wat het best past bij de stijl van je keuken.

Musthave 5 : Handige kraan


Altijd een meevaller om een goed werkende kraan in je keuken te hebben. Met een slimme kraan, hoef je met je vuile handen de kraan niet aan te raken. Of een Quooker kraan voor onmiddellijk kokend water voor je thee of je glaasje bronwater.

Musthave 6 : Oven op de juiste hoogte


Je oven op de juiste hoogte is belangrijk. Een warme ovenschotel uit een te hoge oven halen, is gevaarlijk. Er gebeuren namelijk zeer veel ongelukken door ovens die op een slechte hoogte worden geïnstalleerd.

Musthave 7 : Praktische kastoplossingen


Functionele kasten helpen om de beschikbare plaats optimaal te benutten. Zo kunnen spullen voor dezelfde activiteit samen opgeborgen worden. Op maat gemaakte kasten zorgen dan weer voor een optimale opvulling van de hoeken en ruimtes. En niet te vergeten, diepe lades. Ruil die ondiepe lades in voor echt diepe lades waar je meerdere kookpotten op een gestapelde manier kwijt kan.

Verder op zoek naar passende oplossingen voor je keuken? Ik help je zeker verder! Deze keuken werd alvast gerealiseerd in samenwerking met Interieur Vander Waerden.